Experiències teràpia Escòcia

Experiències de teràpia amb titelles
Europa
Escòcia

Ajuda als nens amb càncer. Utilització dels titelles
Sra. Mickey Aronoff. Titellaire (1)
ochoyluna@yahoo.com

Va ser directora del Centre Escocès de Màscares i Titelles. Actualment és assessora de teràpia dels titellaires americans.

Des dels anys 70, aquesta titellaire és dedica a preparar els nens per a la cirurgia i per les exploracions traumàtiques utilitzant els titelles.

Fig.39
Segons Aronoff, els hospitals són llocs que provoquen estrès.

El temps és un enemic i s’ha d ’aprendre un mitjà ràpidament accessible per superar el problema. 
“Els titelles ajuden als nens i a les famílies a comprendre el que passa i perquè. L’objectiu del treball és el de disminuir la por a través del joc interactiu dels ninots, per poder ensenyar els nens el fet d’estar malalts i el procés del seu tractament. D’aquesta manera, poden aprendre tècniques per fer front a la malaltia. Com a instrument sobretot privat d’amenaces i expressiu permeten una manifestació més lliure en quan als problemes associats amb les malalties mortals.
Per exemple, utilitzant els titelles, he ensenyat a nensque és una punció lumbar i també les tècniques de relaxament.
Amb els titelles comencem a introduir les realitats dures, els equips mèdics, les agulles que causen dolor…És un instrument per l’ intercanvi, per la comprensió, un útilque parla en lloc de la veu.” 
Un dels jocs que utilitza aquesta titellaire per preparar els nens, és l’escenificació dels tractaments amb els titelles, en els que de vegades el metge és el propi malalt.
Els titelles no els construeixen els nens. L’objectiu és preparar-los pel procediment, no fer el titella en sí, ja que el temps és limitat. Potser en els llocs on els nens estan menys malalts, poden construir els titelles, però no a la clínica. Mickey Aronoff també ha treballat en presons, preparant els reclusos per la seva sortida al carrer.
(1) MARIONNETTE ET THERAPIE. VIIème COLLOQUE INTERNATIONAL Número 25 – 1995


 

Deixa un comentari

ca
Saltar al contingut