Experiències teràpia Uruguai

Experiències de teràpia amb titelles
Amèrica Llatina
Uruguai
Treballar amb titelles a l’hospital. 
Sala d’internació de dones.
Gabriela Korovsky i Marcel Larroude. Fundación Salud Arte (20)
L’activitat es realitza a la sala de tocoginecologia.

Algunes dones estan recent operades.

“Varem començar a convocar a les dones per les diferents habitacions.

La cita era a la sala gran per realitzar el taller de titelles.


A la taula de la sala gran varem desplegar materials.

Es van explicar alguns aspectes dels titelles i la nostra proposta d’activitat. 

Desprès es va confeccionar el titella. Durant la construcció les dones es mostraven obertes i rialleres comentant les faccions dels titelles que anaven sortint de les seves mans. Sorgien records d’infància, bromes, impressions… 
El procés de creació és un descobriment, on es despleguen possibilitats que algunes persones ni sabien que tenien, o ho tenien oblidat.La darrera part del taller va ser la posada en escena. 
Es va fer la presentació dels diferents personatges i a partir d’aquí es va donar alguna situació de interacció entre ells perquè poguessin improvisar.Al principi s’inhibien una mica, però després es van deixar anar i van aconseguir divertir-se. 
En l’activitat es va notar un vincle entre les pacients. Comentaven que lo important era tenir un grup unit i compartir el que s’estava vivint i donar-se recolzament entre totes.  
Quan varem acabar el taller ens van explicar que feia poc s’havien assabentat d’una mala notícia per una companya. La nostra proposta de taller no és: “oblidat del patiment”, si no la d’ampliar la mirada, no mirar cap un altre cantó negant el patiment, si no integrar-lo, i malgrat això poder recórrer a aquestes forces que tots els éssers humans tenim per lluitar per la vida, l’esperança i l’alegria.”

(20) Article publicat en aquesta pàgina web: http://www.unimacal.cl/circulo.html

Deixa un comentari

ca
Saltar al contingut