La meva cara diu

III Jornada Internacional Educació i titelles
Experiències i materials

La meva cara diu…

Ruth Revaliente i Marta Torrico
Escola Palau. Palau-solità i Plegamans
Curs 2011-12 – Educació Infantil


La felicitat està dins de nosaltres


L’aneguet lleig:

Content, Espantat, Trist, Enfadat

Jo com estic ?

Com em veuen els meus companys ?

Autoestima

El dau de les emocions

Com em veig jo ?

 Conte: LES DUES GALLEDES


Una vella senyora xinesa posseïa dues grans galledes suspeses en cada extremitat

d’una vara. Ella se la carregava a l’esquena quan havia d’anar a buscar aigua.Una de les galledes estava esquerdada i l’altra era perfecta. Aquesta última arribava sempre plena d’aigua després de la llarga caminada des del torrent fins a la casa. En canvi, l’altra galleda arribava mig buida.Durant molt de temps, la dona va arribar cada dia a casa seva amb només una galleda i mitja d’aigua.Naturalment, la galleda perfecta estava molt orgullosa del seu propi resultat; i la pobra galleda esquerdada se sentia avergonyida de fer només la meitat de la seva feina. Després de dos anys reflexionant sobre la seva pròpia i amarga derrota per estar esquerdada, la galleda va parlar amb la senyora durant el camí:“Sento vergonya de mi mateixa, perquè aquestes esquerdes que tinc em fan perdre la meitat de l’aigua durant el camí fins a casa teva.”La dona va somriure: “Has vist quines flors més boniques hi ha al teu costat del camí? Jo coneixia el teu defecte i vaig sembrar-hi llavors. Cada dia, quan tornàvem, tu les regaves. Durant aquests dos anys he pogut collir flors per guarnir casa meva! Si tu no fossis com ets, jo no hauria pogut gaudir d’aquest privilegi! ”Cal acceptar a cadascú tal i com és… i descobrir-hi les coses positives tot potenciant-les.”

Igual que les dues galledes tots som diferents.
És iportant veure les coses bones que cadascú té.

Deixa un comentari

ca
Saltar al contingut